Åbent hus-aktiviteter i november

Fiskemåned

November på Naturcenter Amager Strand: Fiskeri og livet under vand for hele familien
Lær en masse om fisk og fiskeri på Naturcenter Amager Strand i de fire weekender i november. Har du en fiskestang, så tag den endelig med. Uanset hvad, så skal vi nok sørge for, at du bliver meget klogere på den gællefyldte verden!
Hver lørdag og søndag kl. 10-14 tager vi livet under vand med indenfor
Se nærmere på de dyr, der lever under vand – både dem fra vores egne bassiner og dem, man evt. selv har været så sej at fange.
Du kan også lave flotte udstoppede papirfisk, som kan hænge derhjemme.
Kl. 10.30 kan du være med til at hente ruser ind fra vandet og se, hvad der er svømmet i.
Kl. 11.30 kan du se en krabbe blive dissekeret og lær om dens indre organer.
Kl. 12.30 kan du være med til at fodre dyrene i vores bassiner.
Derudover tilbyder vi to af dagene et udvidet program med besøg udefra.
Søndag d. 12. november: Besøg af Øens Frie Fiskeforening
Øens Frie Fiskeforening er en fiskeforening båret af tre mand: Andreas, Morten og Nikolai.
Foreningen er blevet til med midler fra Amager Øst Lokaludvalg og Friluftsrådet. De fokuserer på fiskeoplevelser for børn og unge i området omkring København. På deres ture tager de ud til kysten, havne eller søer, og her lærer de fra sig alt hvad de kan med fokus på at fange årstidens fisk.
Når de kommer forbi naturcenteret kan du og din familie bruge jeres eget fiskegrej eller låne noget af dem. I kan få tips og tricks til, hvordan man kaster. I vil med garanti blive superdygtige til at vælge hvilket fiskegrej, I skal bruge, næste gang I skal på fisketur. Alle uanset alder er velkomne. Vi skulle hilse og sige, at de glæder sig til at se jer!
Det hele foregår ved stensætningen ud for naturcenteret eller på stranden mellem Helgoland og molen, alt efter vindretningen.
Søndag d. 19. november: Besøg af fiskeguide og fluekasteinstruktør Silja Longhurst
Om du er stor eller lille fluefiskenørd – eller hvis du bare gerne vil blive klogere på, hvad fluefiskeri er – så står Silja Longhurst klar med fluefiskegrej og en lille kaste-parcour for alle, der har lyst til at prøve kræfter med den æstetiske fiskeriform.
Silja Longhurst er certificeret fiskeguide og fluekasteinstruktør med sin egen virksomhed, BalticFlyFisher. Her driver hun sin egen fluekasteskole i København og er desuden grossist for OPST, ECHO Flyfishing Products og PlanD Flyboxes.
Silja er vokset op med at fiske i en lille å, og siden hen har hun rejst hele verden rundt. Hun har fanget alt, hvad der kan fanges med flue: Bonefish i Carribien, laks i hele Skandinavien, Irland og Skotland, havørred på kysten samt gedder på Møn og i Sverige. Silja bor sammen med sin mand Lasse og deres to små børn på Amager, og de elsker at tage af sted på fisketur sammen. Hun glæder sig meget til at lære jer en masse!
Vi ses til nogle lærerige novemberdage fyldt med fiskenørderi på Naturcenter Amager Strand.
Det kræver ikke tilmelding at deltage i aktiviteterne – heller ikke de to dage, hvor vi får besøg udefra.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s