Åbent hus: Kriblekrable-dyrenes verden

k

I maj måned handler det om alt, hvad der kribler og krabler omkring naturcenteret – både på landjorden og i luften. Det er nemlig nu, det begynder at vrimle med smådyr. Men de små væsener lever vidt forskellige steder, så man må lede efter dem på forskellige måder.

Vend en sten, undersøg en busk eller gå på jagt efter edderkopper, bænkebidere og andet godti vores kriblekrable-hotel. I er meget velkomne til at hjælpe med at bygge videre på hotellet og på den måde give smådyrene et endnu bedre hjem.

I kan også bygge en insektsuger og lære noget om alle de dyr, I fanger med den. Vidste I for eksempel, at en mariehøne kan blive så sur, at den bløder ud igennem benene? Når I går ud på jagt, kan I tage vores kriblekrable-bingo med og måske få fuld plade.

Der er også mulighed for at sætte kriblekrable-fælder ud i landskabet og samtidig tømme en, som nogle andre har sat. Måske kan I også finde dyr i vores kadaverkasse.

Sidst, men ikke mindst, er der bierne. Red dem ved at plante blomster hjemme i haven eller i altankassen med frø fra naturcenteret. Der findes hele 29 arter af Humlebier i Danmark, så gad vide, hvor mange I kan tiltrække – og kan I mon se forskel?

Alt sammen foregår hver weekend i maj samt i Kristi Himmelfartsferien og i pinsen, kl. 10-14.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s