Naturens Dag

Naturens dagLandsdækkende tema for Naturens Dag 2017

Uanset om man bedst kan lide at fiske, se på fugle, bade på stranden eller bare gå en tur under den åbne himmel, er naturen et dejligt sted at befinde sig i!
Derfor kan du sammen med Naturcenter Amager Strand, Børnekulturhus Ama’r, Den Blå Foreningsby og Øens Frie Fiskeforening være med til at hylde naturen og dens alsidighed. Det gør vi med et STORT arrangement, som afholdes på Naturens Dag, hvor temaet netop er ”mangfoldighed i naturen”.
Den Blå Foreningsby (herunder DGI, Københavns Livredderklub, Havkajakklubben Svanen, Familieidræt, CPH Outdoor og Wolfpack Group) vil byde på en masse kropslige aktiviteter ude i strandparken. Aktiviteterne vil bl.a. bestå af forskellige bevægelses- og familielege, natur-quiz og GPS-løb. Man kan prøve at sidde i en havkajak, lære at redde liv, prøve et rescueboard og udføre hjertelungeredning på en dukke. Samtidig vil man kunne nyde godt af ”sit on top”-kajak, ”stand up paddling”, sauna og snorkling.
Naturcenter Amager Strand afholder en såkaldt bioblitz, hvor man i fællesskab kan være med til at indsamle og tage billeder af de forskellige planter og dyr på stranden. Sammen med naturspecialister kan man være med til at afdække og blive klogere på, hvad der gemmer sig ude i sandet og vandet.
I den forbindelse kommer biblioteket og udlåner bøger om strandens natur, så man kan blive klogere på de mange forskellige arter, der lever på stranden.
Børnekulturhus Ama’r sætter fokus på, hvordan man kan bruge naturen til at være kreativ. Arkitekten Julie Dufour afholder workshops, hvor man kan være med til at lave skulpturer og bygge ting og sager med nogle af de materialer, man selv kan finde ude på stranden.
Øens Frie Fiskeforening vil tilberede mad fra naturen over bål, instruere i forskellige måder at fiske på og give tips og tricks til, hvordan man med præcision kan kaste en fiskestang ud.
Der vil blive indsat specielle busser, som kører fra forskellige destinationer i bydelen og til stranden – og tilbage igen. Der er afgange til og fra Sundby Torv (Parmagade 45), Sundby Idrætspark (Englandsvej), Aktivitetscenter Sløjfen (Øresundsvej 69), Prismen (Holmbladsgade), og Amager Strand (Øresundsstien). Busserne er venligst sponsoreret af Amager Øst Lokaludvalg.
Det hele sker på Naturens Dag d. 10. september kl. 10-14 på Naturcenter Amager Strand, og det er gratis at deltage. Du kan invitere venner og bekendte gennem begivenheden på Facebook.
Naturens Dag er grundlagt af Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet. Du kan læse meget mere om dagen på naturensdag.dk eller på Naturens Dags Facebook-side.

 

Du kan se et kort over pladsen og en oversigt over, hvornår bussen kører fra de forskellige stoppesteder her:

kort

Busplan billede