Om

Aktiviteter for børn – med skolen, børnehaven og familien

På Naturcenter Amager Strand tilbyder vi aktiviteter for børn. Vi ønsker at gøre børn klogere på strandens natur gennem lærerige og nærværende naturoplevelser.
På hverdage tilbyder vi aktiv, gratis undervisning for folkeskoler og daginstitutioner i Københavns- og Frederiksberg Kommune. Læs mere under Skoler og institutioner.
I weekender, på helligdage og i ferier holder vi åbent hus for børn og deres familier i tidsrummet kl. 10-14. Her kan alle gratis komme og deltage i vores aktiviteter. Programmet ændrer sig løbende, og man kan derfor komme og opleve noget forskelligt hele tiden. Det kræver ikke tilmelding. Find mere information og se vores aktuelle program under Børnefamilier.
Som børnefamilie er det også muligt at deltage i forskellige workshops. Her vil der altid være et begrænset antal pladser, og det kræver derfor tilmelding at være med. I kan finde al information under Workshops.

IMG_2126IMG_2224

Ud i strandens natur

Naturcenter Amager Strand holder til i Amager Strandpark. Det betyder, at både vores undervisning og familieaktiviteter tager udgangspunkt i den frie natur, der er rundt om naturcenteret. Vi vil give børn mulighed for at blive klogere på naturen, selvom de bor i byen.
Vi har masser af spændende grej til at undersøge naturen med. Det skifter fra dag til dag, hvilke dyr vi fanger og undersøger, og vi tilpasser os altid vejret.
Noget af det vigtigste for os er at vise børn og voksne at stranden kan bruges til så meget andet end at bade ved – og den kan bruges hele året.

IMG_2202IMG_2107

Find selv svar

Børnene får lov til at opleve naturen helt tæt på. Vinden, vandet, de vilde fugle og smådyrene, som lever i klitterne og i strandkanten, bliver undersøgt ned til mindste detalje.
Vi gør børnene nysgerrige og giver dem mulighed for at stille spørgsmål. Målet er, at de selv skal være med til at finde svar, selvfølgelig med hjælp fra vores undervisere.
Er det virkelig rigtigt, at ikke alle fisk kan blive brændt af en brandmand?
Hvorfor kan en sandmusling være en dreng og en pige på én gang, når en blåmusling kun kan være én af delene?
På naturcenteret gør vi alt, hvad vi kan, for at hjælpe med at finde svar.

IMG_2011IMG_2264