Om naturcenteret

Aktiviteter for børn – med skolen, institutionen og familien

På Naturcenter Amager Strand tilbyder vi aktiviteter for børn. Vi ønsker at gøre børn klogere på strandens natur gennem lærerige og nærværende naturoplevelser.

På hverdage tilbyder vi aktiv, gratis undervisning for folkeskoler og daginstitutioner i Københavns- og Frederiksberg Kommune. Læs mere under Undervisning.

I weekender, på helligdage og i ferier holder vi åbent hus for børn og deres familier i tidsrummet kl. 10-14. Her kan alle gratis komme og deltage i vores aktiviteter. Programmet ændrer sig løbende, og man kan derfor komme og opleve noget forskelligt hele tiden. Det kræver ikke tilmelding. Find mere information og se, hvad du kan opleve lige nu, under Åbent hus.

Som børnefamilie er det også muligt at deltage i forskellige workshops. Her vil der altid være et begrænset antal pladser, og det kræver derfor tilmelding at være med. I kan finde al information under Arrangementer og workshops.

Ud i strandens natur

Naturcenter Amager Strand holder til i Amager Strandpark. Det betyder, at både vores undervisning og familieaktiviteter tager udgangspunkt i den frie natur, der er rundt om naturcenteret. Vi vil give børn mulighed for at blive klogere på naturen, selvom de bor i byen.

Vi har masser af spændende grej til at undersøge naturen med. Det skifter fra dag til dag, hvilke dyr vi fanger og undersøger, og vi tilpasser os altid vejret.

Noget af det vigtigste for os er at vise børn og voksne at stranden kan bruges til så meget andet end at bade ved – og den kan bruges hele året.

Find selv svar

Børnene får lov til at opleve naturen helt tæt på. Vinden, vandet, de vilde fugle og smådyrene, som lever i klitterne og i strandkanten, bliver undersøgt ned til mindste detalje.

Vi gør børnene nysgerrige og giver dem mulighed for at stille spørgsmål. Visionen er derfor både at hjælpe børn med at undre sig – og at hjælpe dem med selv at finde svar.